ویتاسین تفاوت پروتئین کازئین و پروتئین وی - ویتاسین

تفاوت پروتئین کازئین و پروتئین وی و شباهت این دو نوع مکمل پروتئینی در این مقاله بررسی خواهد شد. هر دو نوع کازئین و وی مکمل‌های پروتئینی هستند که تولید کنندگان آنها را به فرم و شکل پودر تولید می‌کنند. مصرف کنندگان معمولا این پودرها را با نوشیدنی‌ها مخلوط می‌کنند یا گاهی اوقات آنها را با غذاهای دیگر ترکیب می‌کنند. راهنمای نهایی برای درک تفاوت بین پروتئین کازئین و وی، آگاهی از مزایای آنها و نحوه مصرف این دو نوع پروتئین است.

پروتئین یک جزء ضروری برای تامین نیازهای اندام‌های مختلف بدن است که باید در مصرف روزانه ما گنجانده شود. مصرف پروتئین کافی ممکن است به کاهش مصرف بیش از حد کالری کمک کند. در حالی که همیشه راهکار ایده آل برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن، مصرف غذاها است، اما ممکن است یک ورزشکار برای افزایش حجم عضلات و ماهیچه‌های خود و کالری سوزی؛ به مکمل پروتئینی نیاز داشته باشد.پروتئین وی

آنچه در این مقاله می خوانیم

پروتئین کازئین چیست ؟

کازئین نوعی از پروتئین است که در شیر وجود دارد که شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است. مقدار پروتئین کازئین در شیر حدود ۸۰٪ است. پس از مصرف، کازئین هضم شده و بسیار آهسته جذب می‌شود. از این رو کازئین، پروتئین آهسته یا پروتئین جذب کننده آهسته نامیده می‌شود. این میزان جذب آهسته کمک می‌کند تا به آرامی اسیدهای آمینه را آزاد کند و آنها را پس از ۳-۴ ساعت در دسترس قرار دهد. گاهی اوقات از پروتئین کازئین به عنوان یک مکمل پیش از تمرین نیز استفاده می‌شود. همچنین غذاهایی که دارای پروتئین بالا هستند می‌توانند برای مدت زمان طولانی سیری را فراهم کنند. اما برخی از مردم به ویژه ورزشکاران انتخاب می‌کنند که با خرید مکمل کازئین یا دیگر مکمل‌های پروتئینی به تامین پروتئین مورد نیاز بدن خود کمک نمایند.

پروتئین وی چیست ؟

وی همچنین پروتئینی است که از شیر می‌آید و شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری است. در حالی که کازئین ۸۰ درصد از پروتئین شیر را تشکیل می‌دهد، ۲۰ درصد بقیه از وی است. Whey نسبت به کازئین سریعتر جذب می‌شود و به عنوان “پروتئین سریع” یا “سریع جذب” نامیده می‌شود. این ترکیب در جریان خون تا ۹۰ دقیقه در دسترس است. کنسانتره پروتئین وی یک مکمل پروتئینی است که سریع عمل می‌کند، زیرا بدن شما می‌تواند اسیدهای آمینه ضروری و پروتئین‌های لبنی را در حدود بیست دقیقه جذب کند. مخلوط کردن پودر وی با مایعات نسبت به پروتئین کازئین راحت‌تر است و مصرف کنندگان معمولا بیشتر از پروتئین وی استفاده می‌کنند چرا که بافت و طعم بهتری دارد.
مکمل پروتئین وی

تفاوت پروتئین کازئین و پروتئین وی

در ادامه مقاله مهمترین نکات تفاوت پروتئین کازئین و پروتئین وی و شباهت‌های آنها بررسی می‌شود:

کازئین و وی هر دو از شیر بدست می آیند

کازئین و وی دو نوع پروتئین موجود در شیر گاو هستند که ۸۰٪ و ۲۰٪ پروتئین شیر را تشکیل می‌دهند. آنها پروتئین‌های با کیفیت بالا به شمار می‌آیند، زیرا حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند که باید از غذا دریافت کنید و بدن شما نمی‌تواند آنها را بسازد. علاوه بر این، آنها به راحتی هضم و جذب می‌شوند. هر دو کازئین و وی جزو تولیدات فرعی محصولات پنیر هستند. در طول ساخت پنیر، آنزیم‌های خاص یا اسیدها به شیر گرم اضافه می‌شوند. این آنزیم‌ها یا اسیدها باعث می‌شود کازئین در شیر منعقد شده و جامد شود و یک ماده مایع باقی بماند. این ماده مایع، پروتئین وی است که پس از آن شستشو داده می‌شود و برای ایجاد شکل و فرم پودر شده برای استفاده در محصولات غذایی یا مکمل‌های غذایی، خشک می‌شود.

پروتئین کازئین کند تر از پروتئین وی جذب می شود

تفاوت پروتئین کازئین و پروتئین وی در این است که چگونه بدن شما آنها را جذب می‌کند. بدن شما پروتئین را به مولکول‌های کوچک به نام اسیدهای آمینه تقسیم می‌کند که در جریان خونتان گردش می‌کنند تا زمانی که جذب شوند. سطوح این اسیدهای آمینه در خون شما به مدت چهار تا پنج ساعت پس از مصرف کازئین، اما تنها ۹۰ دقیقه پس از مصرف وی، در خون شما افزایش می‌یابد. این به این دلیل است که دو پروتئین با میزان‌های مختلف هضم می‌شوند. بنابراین، پروتئین کازئین به صورت آهسته و پایدار اسیدهای آمینه را برای بدن شما تامین می‌کند، از این رو ایده آل ترین زمان مصرف پروتئین کازئین قبل از خواب است. از سوی دیگر، به دلیل اینکه هضم و جذب پروتئین وی در بدن بسیار سریعتر است، مصرف آن در زمان تمرین بسیار بهتر است.مکمل بدنسازی

پروتئین وی برای عضله سازی زودتر از کازئین عمل می کند

مصرف پروتئین وی در زمان تمرین مناسب‌تر از مصرف پروتئین کازئین است. زیرا به سرعت جذب می‌شود و اسیدهای آمینه بیشتری تامین می‌کند. این شامل لوسین، ایزولوسین و والین، بیشتر اسید آمینه‌های زنجیره‌ای شاخه‌دار (BCAAs) است، در حالی که کازئین حاوی قسمت بیشتری از اسیدهای آمینه هیستیدین، متیونین و فنیل آلانین است. در حالی که تمام اسیدهای آمینه ضروری برای ساخت عضلات مهم هستند، لوسین یکی از آنها است که این روند را تسریع می‌کند. به این دلیل که سطح آمینو اسید لوسین در پروتئین وی نسبت به پروتئین کازئین بیشتر است؛ پروتئین وی بیشتر باعث ایجاد سنتز پروتئین عضلانی می‌شود – فرایندی که در آن عضلات رشد می‌کنند – به ویژه هنگامی که در زمان تمرینات مصرف شود.

ترکیبات مفید در پروتئین وی و کازئین

پروتئین کازئین و وی حاوی پپتیدهای زیستی مختلف است. این ترکیبات به نفع بدن شما عمل می‌کنند. پپتیدهای زیست فعال اجزاء پروتئینی هستند که در درون ساختار پروتئین غیرفعال بوده و وقتی در اثر هیدرولیز آنزیمی آزاد می‌شوند، عملکردهای فیزیولوژیکی مختلفی نشان می‌دهند.

مواد تشکیل دهنده پروتئین کازئین

کازئین شامل چندین پپتیدهای زیست فعال است که نشان داده شده به نفع سیستم‌های ایمنی بدن و دستگاه گوارش شما است. برخی از پپتیدهای زیستی موجود در کازئین نیز با کاهش فشار خون و کاهش تشکیل لخته‌های خون، به قلب شما کمک می‌کنند. این پپتیدها به طور مشابه به مهارکننده‌های آنزیم آنژیوتانسین تبدیل می‌شوند، یک طبقه از داروهایی که معمولا برای کنترل فشار خون تجویز می‌شوند. آنها همچنین به مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر متصل می‌شوند و هضم پذیری آنها را در معده شما بهبود می‌بخشد.
مواد تشکیل دهنده پروتئین کازئین

ترکیبات پروتئین وی

پروتئین وی حاوی تعدادی از پروتئین‌های فعال به نام ایمونوگلوبولین‌هایی است که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کنند. ایمونوگلوبولین‌هایی که در پروتئین وی شناخته شده‌اند؛ دارای خواص ضد میکروبی هستند و باعث کاهش رشد میکروب‌های مضر مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌شوند. مطالعات بر روی حیوانات نیز نشان داده است که این پروتئین‌ها اثرات آنتی اکسیدانی را اعمال می‌کنند و مانع رشد تومورها و سرطان می‌شوند. علاوه بر این، برخی از ایمونوگلوبولین‌ها مواد مغذی مهم را حمل می‌کنند – مانند ویتامین A –  که جذب سایر مواد مغذی مانند آهن را افزایش می‌دهد.

مزیت وجود پروتئین در رژیم غذایی شما

وجود پروتئین‌ها در ایفای بسیاری از نقش‌های مهم در بدن شما الزامی هستند و این امر برای سلامتی شما بسیار مهم است.

این نقش ها شامل این موارد است:

آنزیم‌ها: پروتئین‌هایی که واکنش‌های شیمیایی را در بدن شما انجام می‌دهند.

آنتی بادی‌ها: آنها ذرات خارجی مانند ویروس‌ها را از بین می‌برند، همچنین وجودشان برای کمک به مبارزه با عفونت‌ها الزامی است.

پیامرسان‌ها: بسیاری از پروتئین‌ها هورمون‌هایی هستند که پیامرسانی بین سلولی را هماهنگ می‌کنند.

ساختار سازها: این نوع از پروتئین‌ها، پشتیبانی از سلامت پوست، استخوان‌ها و تاندون‌ها را فراهم می‌کند.

حمل و نقل و ذخیره سازی: این پروتئین‌ها شامل هورمون‌ها، داروها و آنزیم‌ها در بدن شما می‌شوند.

دیگر مزایای پروتئین ها

فواید دیگر پروتئین شامل موارد زیر است:

از دست دادن چربی: پروتئین باعث از دست دادن چربی با کاهش اشتها و تقویت متابولیسم می‌شود.

کنترل قند خون: پروتئین، هنگامی که کربوهیدرات مصرف می‌شود، می‌تواند کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد.

فشار خون: مطالعات نشان می‌دهد که افرادی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کنند – صرف نظر از منبع – فشار خون پایین تری دارند.

کلام آخر

در این مقاله به تفاوت پروتئین کازئین و پروتئین وی پرداختیم. پروتئین کازئین و وی هر دو از شیر به وجود می‌آیند. آنها در زمان هضم متفاوت هستند – هضم کازئین آرامتر است، مناسب برای قبل از خواب، در حالی که وی به سرعت هضم می‌شود و مناسب در زمان تمرینات و عضله سازی. هر دو دارای ترکیبات مختلف زیست فعال هستند که ممکن است قدرت سیستم ایمنی بدن شما را افزایش دهند و مزایای دیگری را ارائه دهند. مهمتر از همه، به یاد داشته باشید که مصرف روزانه پروتئین به صورت کلی بیشترین اهمیت را دارد. گفتنی است در حالی که کازئین و وی تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارند، هر کدام نقش مهمی در بدن شما دارند و مزایای سلامتی زیادی را ارائه می‌دهند.

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید

[مجموع: ۲ میانگین: ۵]

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 68 views بار دسته بندی : انواع مکمل ها تاريخ : 4 آگوست 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها